Petra Kelly, vigència i urgència de l’ecofeminisme

Petra Kelly (1947/1992), va marcar l’agenda del moviment verd europeu a finals dels anys setanta i durant la dècada dels vuitanta.  Integrant l’ecologia, el pacifisme i el feminisme, en un mateix discurs, va inspirar i obrir camí a l’ecologisme polític del segle XXI. Invocar algunes d’aquestes reflexions aquest estiu (on les evidències del canvi climàtic són ben evidents més enllà de les nostres vinyes), lluny de ser un exercici nostàlgic, constitueix una interpel·lació sobre el present i el nostre futur col·lectiu, com a humanitat. La vida apassionant i apassionada de Petra Kelly es va truncar l’1 d’octubre de 1992. Assassinada a mans d’un home, el seu company Gert Bastian. Tràgic final per una dona que va viure de manera intensa. Les seves invocacions d’un canvi sistèmic continuen plenament vigents. “Ecofeminisme o barbàrie”, és el crit que necessitem invocar ara, tardor del 2017, al complir-se 25 anys de la mort de Petra Kelly.

Petra Kelly, vigència i urgència de l’ecofeminisme

http://malarrassa.cat/2017/09/13/petra-kelly-vigencia-i-urgencia-de-lecofeminisme/

2017 portada vida y muerte Petra Kelly31082017


Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s