Tenim memòria

 

2017-blog-coses09022017

Mi abuelo Crotato nació en Fiñana (Almería), y murió en Valladolid en 1942. Esta modesta publicación, unas notas apresuradas sobre Fiñana (infancia y juventud), Santiago de Cuba (crece la família), Fiñana (compromiso social, defensa de la República), Valladolid (prisión y muerte), es mi particular aportación a recuperar su memoria del olvido.

2016-mi-abuelo-crotato-abril

 2016 congres historia psuc06032017
«Som en temps d’aniversaris: els 80 del PSUC, els 101 de la Neus Català, el 10è de la mort de l’AGD, el Guti. Permeteu-me un breu preàmbul: la JSU (fruit de la unió de les joventuts comunistes i socialistes), es va constituir el 5 de juny del 36, anticipant-se a la creació del propi PSUC. Una generació que es va implicar a fons en la lluita contra el feixisme a Catalunya i a Europa. Francesc Boix (que va testimoniar amb les seves fotos l’horror de l’holocaust) o Neus Català, són alguns d’aquells militants resistents de la JSU. Un país com el nostre que aspira a obrir un procés constituent, hauria de tenir-los com a referents ètics i morals i estudiar-los a les escoles.»

2016-comunicacio-jcc-ujce-segon-congres-del-psuc

2016-comunicacion-jcc-ujce-segon-congres-del-psuc-castellano

————————————————————————–

IMG-20170301-maquinista

Cicle de Memòria de la Lluita Antifranquista Museu Històrico – Social de la Maquinista i Macosa, 1 de març 2017. Amb Maria Salvo, una lluitadora de primera hora de la JSU i del PSUC; amb Carles Vallejo, sindicalista de CCOO i militant del PSUC a la Seat, i amb Munsa Mompió, fent de la memòria un instrument de combat contra la banalització del feixisme al segle XXI.

Aquí us deixo el meu guió, el fil argumental. Origens, identitats, solidaritats (60/70), consciència de classe, i memòria contra els feixismes emergents al segle XXI.

2017 01 març Espai memoria Maquinista

 

Presentació La Model, memòria cívica i democràtica, a l’Aula d’Extensió Universitària, el dia 20 de setembre de 2017, en nom de l’Associació Catalana d’Ex-presos Polítics del Franquisme. Diapositives en PDF i guió argumental, Domènec Martínez.

La Model, altres mirades complementàries, memòria i oblits

2017 Rubi Model, memòria i oblits B