Copenhage – Barcelona: bicicletes, brigadistes i fraternitat

 

Imagengermans

Aquesta és una història de fraternitats. La vam descobrir en un parc de Copenhage després de participar a la concentració sobre emergència climàtica a la plaça Ofelia. Era un día gris i plujós, molt a prop del reclam turístic de La Sireneta, marcat per la presència de la generació de Greta Thunberg interpel·lant-nos:  el temps s’acaba i cal actuar. És la darrera oportunitat per una transició ecològica intergeneracional, justa solidària i fraternal.

Aquesta és la història dels tres germans Nielsen i de Hans Petersen que un día del mes d’agost de 1936, van agafar les seves motxilles i bicicletes i van venir fins a Barcelona per incorporar-se com a voluntaris a la defensa de la legalitat de la II República. Era la seva manera de combatre el feixisme que incendiaba Europa.

Les petites històries són el fil de la memòria col·lectiva. També la nostra, la més propera i la més recent. Com aquesta que hem volgut rescabalar de l’oblit.  És el nostre petit homenatge en aquest 81 aniversari del comiat dels Brigadistes Internacionals a les dones i els homes que ho van deixar tot, sense entendre la nostra llengua ni les nostres cuites internes, per venir i fer-nos costat. Una història de solidaritat internacionalista.

Veure text: https://malarrassa.cat/2019/10/23/domenec-martinez-terrassa-copenhage-bicicletes-brigadistes-i-fraternitat-internacionalista/

http://revistatreball.cat/bicicletes-brigadistes-i-fraternitat-internacionalista/

Imagenconsol b

 

 


Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s